Haags Emancipatie Netwerkevent met The L*World

Walking & Talking Dinner
Jezelf mogen zijn, voor veel queer meiden en vrouwen is dat zeker geen vanzelfsprekendheid. Zij ondervinden veel belemmeringen in de samenleving als het gaat om acceptatie. Een veilige omgeving waarin zij uit de kast kunnen komen is daarom van cruciaal belang voor hen. Door Coming Out Day te vieren, laten we als samenleving zien dat het ok is om te zijn wie je bent.
Want lang niet altijd worden queer vrouwen geaccepteerd of gesteund door hun eigen familie. Ze worden doodgezwegen, uitgesloten of kiezen er zelf maar voor om geen of beperkt contact te hebben. Dit leidt tot verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen en mentale problemen bij zowel jonge meiden als bij volwassen vrouwen. Samen kunnen we een veiligere omgeving creëren.
Programma
We gaan onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek met ervaringsdeskundigen, ouders, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers over de acceptatie van de queer vrouwen.
We gaan het hebben over:
– Het belang van acceptatie door je eigen omgeving.
– Het nut van een coming out (westers idee of heteronormatief?).
– De acceptatie en het uitkomen voor je seksuele geaardheid bij biculturele families.
Over het Haags Emancipatienetwerk
In de aanloop naar Coming Out Day 2022 organiseren we dit Haags Emancipatie Netwerkevent samen met PEP Den Haag, Stichting The L*World, Stichting Rainbow en Mil Colores. Het Haags Emancipatienetwerk is een uniek samenwerkingsverband tussen vrouwenorganisaties en maatschappelijke organisaties. Individuen, professionals en vrijwilligers die zich bezighouden met de positieverbetering van vrouwen treffen elkaar hier.

Datum

okt 06 2022
Expired!

Tijd

3:30 pm

Locatie

Den Haag
COC Cafe

Locatie 2

Theater In De Steeg
Theater In De Steeg, Westeinde 165A, Den Haag

Organisator

Stichting The L*World

Agenda

april 2023
juni 2023
oktober 2023
Geen evenementen gevonden!